کد خبر: ۷۶۲۵۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۶
وزیر دفاع روسیه: تمرکز عملیات نظامی ما بر منطقه دنباس است

جنگ اوکراین| مذاکرات صلح روسیه و اوکراین در ترکیه| عقب‌نشینی روس‌ها از کی‌یف؟

جنگ در اوکراین در حالی دومین ماه خود را سپری می‌کند که روند پیشروی نیروهای مهاجم روسی در مواجهه با مقاومت شدید اوکراینی‌ها متوقف شده است و نیروهای ارتش روسیه عمدتا بر موشکباران و بمباران مناطق از راه دور تمرکز کرده‌اند. معاون وزیر دفاع روسیه گفت: طی مذاکرات استانبول درباره کاهش اقدامات نظامی در مناطق کی‌یف و چرنیگوف به توافق رسیدیم.
جنگ اوکراین| مذاکرات صلح روسیه و اوکراین در ترکیه| عقب‌نشینی روس‌ها از کی‌یف؟
آفتاب‌‌نیوز :

همزمان کریدورهای بشردوستانه‌ای که برای تخلیه غیرنظامیان محاصره‌شده در شهرها پیش‌بینی شده بود به دلیل گلوله‌باران‌ها غیرقابل استفاده مانده‌اند و هزاران نفر با کمترین امکانات غذایی منتظر خروج هستند.

در همین حال میلیون‌ها نفر خانه‌های خود در اوکراین را ترک کرده‌اند، هزاران غیرنظامی و نظامی در درگیری‌ها کشته شده‌اند و ویرانی‌های گسترده‌ای به جا مانده است.

تازه‌ترین اخبار حمله روسیه به اوکراین را در ادامه می‌خوانید:

روسیه: گامی به سوی توافق برداشته شد

ولادیمیر مدینسکی، سرپرست هیات مذاکره‌کننده روسیه در گفتگوها با اوکراین روز سه‌شنبه گفت که در آخرین دور این مذاکرات «گامی به سوی توافق» برداشته شد.

وی پیشنهاد هیات اوکراینی در گفتگوهای استانبول را «مثبت» و گامی در راستای توافق بین دو طرف ارزیابی کرد. وی با این حال افزود که روسیه و اوکراین هنوز برای دستیابی به توافق راه درازی در پیش دارند. سرپرست هیات مذاکره‌کننده روسیه اظهار داشت که مسکو با طرح پیشنهاد کاهش فعالیت نظامی در اطراف کی‌یف و چرنیهیف و پذیرش دیدار بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی وی «دو گام به سوی صلح» برداشته است.

او در عین حال افزود که امکان دیدار بین روسای جمهوری دو کشور هنگامی که معاهده صلح آماده امضاء باشد وجود خواهد داشت.

جمهوری چک به یک دیپلمات روس ۷۲ ساعت مهلت داد تا از این کشور خارج شود

جمهوری چک روز سه‌شنبه به یک دیپلمات روس ۷۲ ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کند. این خبر در حالی منتشر می‌شود که هلند، ایرلند و بلژیک نیز تصمیم به اخراج شماری از دیپلمات‌های روسیه به ظن جاسوسی گرفته‌اند.

کرملین: پوتین در گفتگو با ماکرون تاکید کرد که ملی‌گراهای اوکراینی در ماریوپل باید سلاح را زمین بگذارند

کاخ کرملین روز سه‌شنبه اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در گفتگوی تلفنی با امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی خود تاکید کرده است که «ملی‌گرایان» اوکراینی در شهر ماریوپل باید سلاح‌های خود را زمین بگذارند.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که کاخ الیزه هنوز بیانیه‌ای درباره مکالمه تلفنی امانوئل ماکرون با ولادیمیر پوتین منتشر نکرده است.

کاخ الیزه: شرایط برای انجام عملیات بشردوستانه در ماریوپل فراهم نیست

کاخ الیزه روز سه‌شنبه به دنبال مکالمه تلفنی امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه با ولادیمیر پوتین، همتای روسی وی اعلام کرد که در مقطع زمانی کنونی شرایط برای انجام عملیات بشردوستانه در شهر ماریوپل در جنوب شرقی اوکراین فراهم نیست.

بنا به اعلام کاخ الیزه امانوئل ماکرون پیشنهاد عملیات مشترک فرانسه، ترکیه و یونان برای تخلیه سکنه شهر ماریوپل را با ولادیمیر پوتین در میان گذاشت. رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به همتای فرانسوی خود گفته است که درباره این پیشنهاد «فکر خواهد کرد».

پیش از این کاخ کرملین اعلام کرده بود که ولادیمیر پوتین در مکالمه تلفنی با امانوئل ماکرون تاکید کرده است که «ملی‌گرایان» اوکراینی در ماریوپل باید سلاح‌های خود را زمین بگذارند.

هشدار نسبت به «سستی» در «عزم غربی‌ها» در برابر روسیه

رهبران آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایتالیا روز سه‌شنبه در جریان گفتگویی تلفنی نسبت به هرگونه «سستی» در «عزم غرب» در برابر روسیه هشدار دادند.

کاخ سفید پیش از این اعلام کرده بود که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا قرار است درباره جنگ در اوکراین با رهبران اروپایی گفتگو کند. جو بایدن، بوریس جانسون، امانوئل ماکرون، اولاف شولتس و ماریو دراگی تاکید کردند که تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد نباید هیچ‌گونه «سستی» در «عزم» کشورهای غربی در برابر روسیه مشاهده شود.

نخست‌وزیر بریتانیا در جریان این مکالمه تلفنی تاکید کرد که روسیه را «به جای حرف‌هایش باید براساس اقداماتش» قضاوت کرد.

کاخ سفید نیز اعلام کرد که جو بایدن و رهبران چهار کشور اروپایی بر سر «افزایش هزینه» جنگ اوکراین برای روسیه توافق داشتند.

مقامات اوکراین: حملات روسیه به میکولائیف دستکم ۱۲ کشته بر جای گذاشت

مقامات اوکراین می‌گویند دستکم ۱۲ نفر روز سه‌شنبه در حملات روسیه به منطقه میکولائیف کشته شدند. آنها همچنین از مجروح شدن دستکم ۲۸ نفر در این حملات خبر دادند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین ساعاتی پیش روسیه را به ارتکاب «جنایت علیه بشریت» در شهر ماریوپل متهم کرده بود. وی ادعا کرد که ارتش روسیه به عمد به پناهگاه‌های غیرنظامیان در ماریوپل حمله می‌کند.

بایدن: خواهیم دید که روسیه به حرفهایش پایبند است یا خیر

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز سه‌شنبه ساعاتی پس از مکالمه تلفنی‌اش با رهبران چهار کشور اروپایی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره پیشرفت در مذاکرات روسیه و اوکراین نسبت به پایبندی مسکو به وعده‌هایش ابراز تردید کرد.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده گفت: «خواهیم دید که آنها به حرف‌هایشان پایبند هستند یا خیر».

روسیه در جریان مذاکرات با اوکراین وعده داده است که فعالیت نظامیانش در اطراف کی‌یف و چرنیهیف را کاهش خواهد داد.

سازمان ملل: تعداد پناهجویان اوکراینی به مرز ۴ میلیون نفر رسید

سازمان ملل متحد اعلام کرد که تعداد پناهجویان اوکراینی از سه میلیون و ۹۰۰ هزار نفر فراتر رفته است. این رقم به این معنا است که قاره اروپا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون با این میزان از جابه جایی ناخواسته به دلیل وقوع مناقشه نظامی روبرو نشده بود.

بنا به آمار سازمان ملل نزدیک به شش میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در داخل خاک اوکراین محبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند.

براساس آمار ارائه شده به نظر می‌رسد که تعداد پناهجویان اوکراینی طی روزهای آینده از چهار میلیون نفر فراتر خواهد رفت.

هیات وزیران اوکراین برای اولین بار از زمان آغاز جنگ جلسه علنی برگزار کرد

جلسه هیات وزیران اوکراین روز سه‌شنبه برای اولین بار از زمان تهاجم نظامی روسیه به این کشور به صورت علنی برگزار شد. نخست‌وزیر اوکراین گفت که اکثر وزرای دولت در کی‌یف به سر می‌برند اما تعدادی از آنها نیز برای ماموریت به دیگر مناطق اوکراین سفر کرده‌اند.

تعدادی از خبرنگاران امکان حضور در جلسه روز سه‌شنبه را مانند جلسات پیش از آغاز جنگ داشتند. امکان پیگیری جلسه روز سه‌شنبه هیات وزیران اوکراین مانند دوران پیش از جنگ از طریق پایگاه اینترنتی دولت اوکراین وجود داشت.

اخراج ۱۷ روس از هلند به اتهام جاسوسی

وزارت امور خارجه هلند روز سه شنبه اعلام کرد که این کشور ۱۷ افسر اطلاعاتی روسیه را که در عملیات‌های جاسوسی «مخفیانه» فعالیت می کردند، اخراج خواهد کرد.

این تصمیم لاهه بر اساس اطلاعات بدست آمده از طریق سرویس‌های اطلاعاتی هلند اتخاذ شده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این افراد به‌عنوان دیپلمات در نمایندگی‌های روسیه در هلند فعالیت داشتند اما مخفیانه به عنوان افسران اطلاعاتی فعال می‌کردند».

در بندر مارسی، یک کشتی به هتل شناور برای پناهندگان اوکراینی تبدیل شده است

در بندر مارسی فرانسه، کشتی «مدیترانه» متعلق به شرکت کشتیرانی کورسیکا به یک هتل شناور برای اسکان پناهندگان اوکراینی تبدیل شده است.

این قایق قرمز و سفید که توسط دولت از این شرکت اجاره شده است بعدازظهر سه‌شنبه ۲۹ مارس آماده پذیرش اولین پناهجویان اوکراینی خود خواهد بود.

اتاق سینما، اتاق بازی برای کودکان، مهد کودک از امکانات این کشتی ۵۰۰ کابین است که می تواند تا ۱۶۰۰ نفر را در خود جای دهد.

وزیر امور خارجه ترکیه: در مذاکرات امروز شاهد نزدیک شدن طرفین روسیه و اوکراین بودیم

روز سه‌شنبه ۲۹ مارس مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پس از سه ساعت گفتگو بین هیات‌های روسیه و اوکراین گفت: مذاکره کنندگان روسیه و اوکراین در مورد برخی موضوعات به «اجماع و تفاهم مشترک» رسیده اند. این مهم ترین پیشرفت از زمان آغاز مذاکرات است. در هیچ مذاکره‌ای، تفاهم به اندازه امروز نزدیک نشده است.

چاووش اوغلو افزود که ترکیه دو طرف را تشویق به «تامین آتش بس» و توافق بر سر موضوع باز کردن کریدورهای بشردوستانه کرده است.

بایدن با رهبران اروپایی درباره اوکراین گفتگو می‌کند

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه ۲۹ مارس با رهبران اروپایی درباره جنگ در اوکراین صحبت خواهد کرد.

یکی از سخنگویان کاخ سفید گفت: این تماس تلفنی با هدف بحث در مورد آخرین تحولات در مورد تهاجم روسیه به اوکراین با رهبران فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایتالیا برنامه ریزی شده است.

وزیر دفاع روسیه: تمرکز عملیات نظامی ما بر منطقه دنباس است

سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، گفت هدف و تمرکز اصلی مسکو از عملیات نظامی در اوکراین «آزادسازی» منطقه دونباس در شرق این کشور است.

آقای شویگو که غیبت او در هفته‌های اخیر حاشیه‌ساز شده بود در دیدار با مقامات ارشد نظامی روسیه گفت: «در مجموع وظایف ماموریت مرحله اول عملیات محقق شده است».

این برای دومین بار طی روزهای اخیر است که مقامات نظامی روسیه از تغییر استراتژی در اوکراین سخن به میان می‌آورند. پیشتر سرگئی رودسکوی، رئیس اداره کل عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه، اظهارات مشابهی را بیان کرده بود.

این در حالی است که در ابتدای عملیات نظامی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه گفته بود که «نازی‌زدایی هیئت حاکمه» (عبارتی که عموماً به تغییر رژیم تعبیر می‌شود) انگیزه اصلی حمله به اوکراین بوده است.

دور جدید مذاکرات صلح در ترکیه آغاز شد

گفت‌وگوهای جدید میان روسیه و اوکراین روز سه‌شنبه در شهر استانبول ترکیه در شرایطی آغاز می‌شود که امیدها برای رسیدن به آتش‌بس کم‌رنگ شده است.

دور قبلی مذاکرات در ۱۰ مارس در سطح وزیران خارجه در همین شهر برگزار شد اما بی‌نتیجه پایان یافت. از آن زمان به این سو مذاکرات میان طرفین به صورت ویدئوکنفرانس ادامه یافته است.

گفتگوها میان طرفین در حالی انجام می‌شود که در زمین نبرد روسیه گفته قصد دارد تلاش‌هایش را برای تحکیم مناطق تحت کنترل در شرق اوکراین (در منطقه عمدتاً روسی‌زبان دونباس) متمرکز کند. در سوی مقابل نیروهای اوکراینی شروع به بازپس‌گیری شماری از مواضع در چندین شهر کلیدی کرده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز یکشنبه گفت: «تضمین امنیتی، اعلام بی‌طرفی و وضعیت عاری از سلاح هسته‌ای در اوکراین» از مسائل کلیدی در مذاکرات به شمار می‌روند. وی با این حال ولادیمیر پوتین و اطرافیانش را به «طفره رفتن» از مذاکره جدی و عمیق متهم کرد و گفت در هر صورت هر توافقی که بر سر مسائل به دست آید باید در اوکراین به رفراندوم گذاشته شود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز دوشنبه گفت پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات به دست نیامده است. این در حالی است که دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین گفته است «ما بر سر مردم، سرزمین یا حاکمیت‌مان معامله نمی‌کنیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
حق گو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۹
1
5
قابل توجه اونایی که سنگ شرق یا غرب را به سینه می زنند.....هردو غیر قابل اعتماد و جنایتکار هستند آمریکا در عراق و افغانستان و روسیه در اکراین...
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین